منتديات الاحلام الراحلة

أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى، أما إذا رغبت بقراءة المواضيع والإطلاع فتفضل بزيارة القسم الذي ترغب أدناه.

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتديات الاحلام الراحلة

أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيرجى التكرم بزيارة صفحة التعليمـــات، كما يشرفنا أن تقوم بالتسجيل إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى، أما إذا رغبت بقراءة المواضيع والإطلاع فتفضل بزيارة القسم الذي ترغب أدناه.

منتديات الاحلام الراحلة

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
منتديات الاحلام الراحلة

لا يتحمّل مكتوب أيّة مسؤوليّة عن المواد الّتي يتم عرضها و/أو نشرها في مدوّنة مكتوب. ويتحمل المستخدمون بالتالي كامل المسؤولية عن كتاباتهم وإدراجاتهم التي تخالف القوانين أو تنتهك حقوق الملكيّة أو حقوق الآخرين أو أي طرف آخر.





    الكشك المصرى

    الكشك المصرى Empty الكشك المصرى

    مُساهمة من طرف جنرال الإثنين يونيو 27, 2011 10:37 pm

    الكشك المصري

    بالنسبه للمقادير هي تقديريه علي حسب الكميه اللي هتعمليها .

    والمقادير اللي عملتها كانت عبارة عن :-

    2 ملعقة دقيق أبيض " طحين "
    2/1 كوب لبن " حليب "
    2/1 كوب زبادي
    بصله محمره
    ازر ابيض
    وطبعاً مش هننسي الشوربه ولازم تكون شوربه دسمه " مثل : شوربة البط " ولو كانت شوربة دجاج زوديلها مكعب مرقه علشان تظبطلك الطعم .





    * نحط المقادير السابقه " الدقيق + اللبن + الزبادي " ونخلطهم كويس بالمضرب السلك اليدوي علشان ما يبقاش فيه كتل " ونسيبهم في الثلاجه حوالي ساعه او اكثر " بعملها من الصبح واسيبها لحد ما ابتدي طبخ " .




    * نسلق الرز اوي " بس بدون ما نزودله ملح او مرقه " .




    * وبعدين نغلي الشوربه ونضيف ليها الرز والملح ونسيبهم يغلوا شويه علي النار .




    * وعلي بال ما الشوربه والرز يغلوا نبشر بصله متوسطه ونحمرها " نصها نخرجه فاتح شويه والنص التاني نسيبه يتحمر كويس " .




    * وبعد الشوربه والرز ما يغلوا نضيف نصف البصله الفاتح وبعدين نضع الخليط " الدقيق + اللبن + الزبادي " عليه مع التقليب في نفس الوقت .
    بمعني : انك تحطي الخليط باليد الشمال وتقلبي باليد اليمين



    * ويغرف ويزين بنصف البصله المتحمر وبالف هنا وشفا 000

      الوقت/التاريخ الآن هو السبت نوفمبر 23, 2024 1:38 am